"Stier og hegn"

Jag har fått mönstret till årets "Puttetäcke"  och Stier og hegn heter det. I dag är det segt och i väntan på att komma igång sydde jag  ett block.Jag har också fått  färdigt  toppen till vår sommarutmaning på Kvilthäxorna.
Så nu är det bara baksida, quiltning och kanten kvar, men det får vänta tills sommaren är slut.

Det var en rolig utmaning eftersom jag gillar traditionella enkla block , någon bild blir det inte förrän i december. 

I morgon bär det av mot Mälaren och det ska bli roligt. Jag har aldrig varit i de trakterna så Gripsholms slott skulle vara roligt att få se, men allt hänger på pojkarna i familjen och om de kan slita sig från alla bildelar.

Trevlig helg!
/Ingrid

Hemma igen:o)

Tillbaka i mitt kryp in igen efter 4 härliga dagar i Skåne. Denna gången har vi hunnit med att träffa föräldrar, syskon och kusin vitamin.

VI  har också hunnit med att titta på gamla bilar och  mopeder  så hem var bagaget var fullt av reservdelar. Men jag fortsätter att samla poäng till mina syveckor och syhelger, för på lördag bär det av mot Strängnäs. Där är det  veterandels marknad och jag har lovat följa med dit. Jag är uppe i minst 2 syveckor och en syhelg.

Men som sagt nu är jag tillbaka och klappar på mina symaskiner och tyger och det var roligt att ta tag i mina projekt igen efter ledigheten.

Överst på göra listan just nu är höstens planering att få ihop alla kurser och syhelger, men det brukar fixa sig och bli bra.

Jag fick nya tyger i förra veckan och jag var bara tvungen att börja på ett nytt projekt.
/Ingrid


Snart klar.

"Hångelhörnan" är snart klar ett ny planterat träd på kyrkbacken och en fin bänk.

Det var hit på en bänk som Astrid Lindgrens pappa satt med sin blivande fru. Nu har man planterat en hängask på samma ställe. Just nu ser det lite torftigt, ut men jag tror att det kommer bli fint när trädet har vuxit en bit till.


Vid platsen kan man läsa historian bakom frieriet.


Så tyvärr får jag göra er besvikna jag kommer inte att besöka "hörnan" för alla som bor eller varit  i Alsta vet att vi har en egen liten "hörna " där. Har ni missat den "hörnan" visar jag gärna den för er.

I dag får jag trevligt besök i butiken så dagen kommer att bli jätte bra. Får fundera ut vad jag ska ta tag i för projekt, borde kanske fundera på en ny skyltning.

/Ingrid

Lek med symaskiner och ett oväntat besök.

I helgen ska jag åka till Skåne för att träffa släkten och då passar de på att beställa lite att ge bort som presenter.

Mina föräldrar är "mormor och morfar i skolan" där jag bott ,och de vill alltid att jag ska göra något till läraren i klassen där de hjälper till.

Den här miljökassen är till en av lärarna, och jag hade en rolig stund när jag sydde för jag kunde använda så många maskiner (Jag är tokig i symaskiner).På en av sidorna blev det maskinbroderi och när jag skulle sy den andra sidan kunde jag plocka fram Coverlocken.Jag sydde med kjedjestygn, coverlock och vanlig 4-trådig overlocksöm så det var till att bygga om och trä om ett antal gånger, men det är så enkelt på Pfaffens Coverlock 4.0.

Till sist var det handtagen kvar och då fick den vanliga symaskinen göra det sista.

Jag fick ett mycket oväntat och roligt besök i butiken i går en vän från en Yahoo lista tittade snabbt in och presenterade sig och jag blev så glad. Nu har Monika fått ett ansikte och är mer än ett namn.

I dag ska jag försöka hinna med att gå till den nya "Hånglehörnan" i Vimmerby jag lovar att ta en bild.

Ha en bra dag.
/Ingrid

Ännu bättre!

Snyggare resultat blir det om man lägger alla snibbar rätt.


Ny linjal.

I dag har jag provat min nya linjal "Dubbla Diamanter".Blocket har jag redan en plats för i mitt nya projekt.

Att börja på nya projekt är ju alltid kul, de som ligger halvfärdiga tar vi fram en annan dag.

Inspirationen är på topp, nya symaskiner och nya tyger har kommit och flera är på väg både tyg och symaskiner.

Nya symaskiner och nya programvaror är alltid kul  och jag vet att det kommer att bli en spännande höst.


/Ingrid

Det här är kvalite.

I helgen har jag bara haft det skönt inga måste göra, barnen har badat och fiskat och en fantastisk soldengång.Lite småfisk blev det  till kräftfisket.

Att sitta och titta ut över sjön och se solnedgången är kvalite för mig.


Men lite har jag sytt i alla fall ett litet babytäcke har blivit klart.


Påbaksidan har jag mjukaste fleece.


Så ni kan förstå att mina batterier är laddade efter denna helg.


/Ingrid

Det här gör mig glad.

Tänk att lite tyg kan gör mig så glad. I dag kom de här tygerna till butiken och jag blir så glad av att se på dem.Jag fick också ett nytt datorprogram som jag tänker lära mig i helgen. Övriga familjen åker till Fyllingarum för att titta på veterantraktorer, och det är jag inte så intresserad av. Hela lördagen för mig själva:o)

Så jag tänker åka till vår lilla stuga med mina syprojekt och dator. Det är möjligt att jag bara kommer till trappan med min kaffekopp men vad gör det.

Trevlig helg
/Ingrid

Puttetäppe och täppetant.

I Danmark syr man täcke (täppe) till olika sjukhem för barn, varje år kan man köpa ett mönster på ett block och sy hur många man vill. Jag fick mönstret av min kviltvän Jane som bor i Köpenhamn och tog med det till min kviltförening Kvilthäxorna.

Efter nyår lämnade vi våra block till  Jane som är en täppetant ( syr ihop topparna och kviltar dem).

Vårt täcke ska gå till julemärkehemmet Kildemose. Barnen vistas ca ett 1/2 år på hemmen och när de åker hem får de ett täcke med sig.Det här är vårt täcke. Det blev lite block över och de satte Jane ihop i andra täcken.Jag hoppas att vi får ta del av årets block för jag tycker det är så kul med sammarbete och över gränserna är ju ännu roligare.

Tack Jane för de fina bilderna.

I går kom den nya Norska kvilttidningen MyQuilt och det var mycket fint  i den. Den blir ett bra komplement till vår svenska FQ. Så idag har jag lust att sy något ur den tidningen det dröjer ju ett tag innan jag kan sy fortsättningen på mysteriekvilten i FQ.

Ha en fantastisk dag.
/Ingrid


Nu är den klar.

Nu är den klar min utmaning, och min elev Hanna kom precis lagom så att hon kunde hjälpa mig att fotografera.Det är så roligt när hon är i butiken för hon ger mig så mycket energi. Just nu håller hon på med ett hemligt projekt till mig, ni kommer att få se senare i höst och det kommer att bli något roligt av det lovar jag.
Nu ska jag ta tag i något nytt som jag funderade ut i går.

Ha en fantastisk dag och utmana varandra för det är roligt.

/Ingrid

Ny orörd vecka.

Så var det måndag igen, tänk vad tiden går fort och det var kul att komma in till butiken igen.

Just nu är huvudet fullt av nya saker som jag vill sy. I dag har jag "virkat blommor" och min utmaning börjar ta form.Jag har klart för mig hur höstens kursprogram ska se ut och är du nyfiken går det bra att höra av sig. En sak är säker jag kommer att fortsätta med mina populära månadsträffar .

Nu är det snart dax att stänga för dagen och jag får åka hem och fortsätta med projekten jag har där.

/Ingrid

Söndags fika.

Min familj älskar att fika, kak och glass älskare  är de, så det var inte så svårt att få med dem till det här glada tjej gänget.I Gästgivarhagen i Vimmerby kan man fika hos de här tjejerna varje helg och onsdagskvällar i juli.
Du kan välja mellan våfflor eller kakor och de bakar allt själva, gott  JAA det kan min familj  intyga.


Vill man kan man titta runt på de gamla husen som finns eller bara sitta och njuta av sommaren ( det gjorde jag).

Väl hemma igen kände jag för att sätta mig vid symaskinen en stund och jag sydde klart en liten triangelväska.Enkel och snabbsydd, eftersom man bara använder ena sidan av blixtlåset precis som på de snurriga väskorna så får det bli en till i en annan storlek.
Fast i kväll blir det stichery, jag måste sy färdigt till en höstaktivitet i butiken.

/IngridÖvning ger färdighet.

Jag har fått hem många nya maskiner så jag har fullt upp med att lära mig alla finesser, men det är kul att testa och provköra.

I kväll är vi bortbjudna och värdinnan älskar rosor ,så jag sydde en necessär till henne.
Jag ska prova att få med henne till Mora nästa helg så kanske en quiltutställning och en necessär får ner henne i kviltträsket, man kan ju alltid hoppas.Det var ett bra tillfälle att prova BSR foten till Auroran, och som sagt övning ger färdighet, det var i alla fall kul.
Modellen är från vår kurs  i frihandskviltning på kvilthäxorna tidigt i våras.

I går kom den här lilla sötnosen, min 16-åriga son tyckte den var jätte snygg så kanske den kan locka lite yngre till att börja sy. Jag ska i alla fall testa den nästa vecka kanske "pimpa" en t-shirt.Sedan är det nog dax att ta tag i höst planeringen, men jag har lite ideer så det ordnar sig nog.
Det svåraste är att få in datum för kurserna mellan mina egna utflykter på Quiltcamp och syträffar.

Tur jag har en förstående familj.

Trevlig helg
/Ingrid


Min sommar karamell.

Detta är mitt nuvarande projekt och visst påminner det om fruktkaramellerna man köper på marknader.

 


I dag ska jag sy ihop toppen och leta tyger till kanten. Men först ska jag flytta om på blocken.
Tack för tipset Anette när min inspiration var borta.

Våra nordiska grannar kommer med en ny Quilt tidning  "myQuilt"   och jag tror att första numret är på väg ut i handeln, om man inte vill prenumerera på den som jag kommer att göra.

På kvällarna innan vi ska fika brukar KM och yngsta sonen ta en match  stolp tennis och som ni förstår brukar sonen ta hem matchen.
Nu är det dax att packa väskan och köra in till mitt arbete, och det är inte svårt trots det fina sommarvädret jag har ju så roligt på mitt arbete.

/Ingrid

RSS 2.0