På väg på semster.
Nej, det har varit syträff i butiken idag.

Vi har maskin broderat, quiltat och sytt snurriga väskor.


Jag och mina vänner har också hunnit med  att prata  massor och att äta "gott" och fika "gott".
Efter lunch gjorde mina vänner ett besök på museet Näktergalen, och en tur till min vän Petra på Sybutiken för att fylla på tyglagret.

Dessa sydagar gör det ännu roligare att ha symaskinsbutik. Så tack vänner för en rolig dag.

Kram
/Ingrid

Jag är tillbaka.

Så är jag tillbaka i vardagen igen efter en skön ledig vecka. Jag smygstartade igår med att åka in hit till butiken och städa och tur var det för i dag är det fullt upp.
En del pappersarbeten låg på hög, posten skulle läsas och alla paket skulle öpnnas.

I ett av paketen fanns den här fantastiska maskinen.

Jag ska  tillbringa eftermiddagen med att sy på denna min "nya förälskelse", jag har 80st block som väntar på att bli sydda.

 Ett semester tips Museet Näktergalen här i Vimmerby har en utställning i sommar 28/6-11/9 som heter

"SPIS OCH HOJ från Husqvarna"

Jag tror att det kan vara värt ett besök. det finns grytor, symaskiner, gamla spisar och motorcyklar.

Vi ska göra ett besök i kväll min familj och jag, museet ligger ju granne med min butik, så om ni har vägarna förbi i sommar kom gärna in så bjuder jag på fika.

Njut av sommaren.

/Ingrid


Utflykt i vackraste sommar Sverige.

I dag har vi varit en sväng i Motala, vi besökte ett fantastiskt Motormuseum i hamnen.
Massor av gamla bilar, mopeder, motorcyklar och roliga gamla ting. Lagom mycket av allting så ingen av oss tröttnade. Värt ett besök.

På hem vägen körde vi över Malexander där vi tog  en fika,  minsta sonen  bar en av väskorna över axeln ovetande vad det stod på väskan.


"Mitt hjärta klappar för lappar".

Nu tror jag att jag ska provköra min nya kompis.Ha en skön kväll.
/Ingrid

Semester

Ledig, ledig och jag njuter. Det är svårt att göra annat med denna utsikten från vår "lilla stuga".

Jag sitter gärna på trappan med en kopp kaffe och bläddrar i sömnadsböcker och äntligen har jag hittat mönstret till min utmaning som jag fått av Eva.

På måndag är det tillbaka till butiken igen och då ska jag lära känna mina nya vänner, om ni är nyfikna kan ni se vem det är HÄR. Men givetvis finns  mina gamla trogna vänner också kvar.

Ha en fantastisk dag.
/Ingrid

En bra start på semestern.

Jag har fått en bra start på min semester jag har haft syhelg med några väldigt goa och härliga vänner, vi hade en skön helg med mycket skratt, mat och sömnad för den som ville.
 Någon gjorde nya bekantskaper med Overlockmaskinen och en fick nya vänner som fanns på grönbete runt knuten.Om ni går in på denna bloggen kan ni se vad vi sydde med overlockmaskinerna.

Jag har också hunnit med ett 3-års kalas hos finaste lilla barnbarnet vem som är hans favorit förstår ni när ni ser tårtan.
I dag regnar det från och till i Vimmerby så nu blir det en vända till symaskinen igen.

/Ingrid

En rolig eftermiddag blev det.

I dag har det varit en fantastisk eftermiddag i butiken. En gammal kär vän och kollega har varit och maskinbroderat hos mig.
Det var  länge sedan vi träffades och vi hade jätte mycket att prata om.
Hon broderade på tröjor till sin man som ska på Karpsafari imorgon  (vad det nu är?)och så här blev resultatet.I morgon börjar jag min semester och jag ska ha stängt i butiken  en  vecka.
Det ska bli roligt att vara hemma med mina barn, om de nu har tid med mig  förstås det vet man aldrig med tonåringar.

Men jag ska  börja semestern med syhelg tillsammans med goda vänner. Kan ni tänka er jag har inget att sy, inga Ufon hur kan detta vara möjligt kan ni förstå?
Men det löser sig säkert jag hinner nog komma på något.

Ha det så skönt i sommarvärmen.
/Ingrid


Sommarlov

Nu har barnen i Vimmerby börjat sitt sommarlov men deras lärare får jobba en vecka till.
Några av textillärarna tillbringade sin arbetsdag hos mig i går och de sydde det här.

Vi har ett kanon bra sammarbete textillärarna och jag, vi klurade ut många saker som vi kan göra tillsammans under hösten. En del riktat till barnen och en del tillsammans med textillärarna.

Ja, det blev högsta betyg i slöjd för sonen och ett reportage i Vimmerbytidning på lördagen där han och några kamrater visade sina fina saker. Duktig lärare= duktiga elever.

Log cabin.

Nu är mitt täcke kviltat och har fått sin plats.Just nu är jag inne i Overlockernas värld och allt roligt man kan göra med dem.
Så det blir de maskinerna som får jobba idag. Dottern har beställt en klänning i svart av  samma modell som  jag sydde på kursen häromdagen.
Det är alltid lika roligt när jag får sy till mina barn och barnbarn.
Men först blir det skolavslutning för mina yngsta barn. Synd bara att vädret inte är det bästa.

Ha en trevlig helg.
/Ingrid

Ny klänning till skylten.

I går var jag på kurs i Husqvarna för att lära mig sy mer på våra overlockmaskiner, vi fick sy en klänning  och fick fritt använda de olika sömmarna. Vi använde bara overlockmaskin ingen vanlig symaskin.Så här blev mitt resultat. Jag hade Anette med mig och här kan ni se hennes resultat och vad man mer kan göra med klänningen.
Vi hade en jätte rolig dag och nu vill jag bara sy fler i olika varianter. Man kan göra så mycket roligt med en overlock.  Kom gärna och prova.

/Ingrid


Katten Johnson.

I går quiltade jag färdigt ett täcke och i dag på morgonen skulle jag mäta hur lång avslutningskant jag behövde.

Gammelkatten kom genast och ville hjälpa mig.Till sist kunde jag mäta och det blev 10m, så nu är kvällarna i soffan räddade.

Arbetet med banjon har snart slut ,och i gårkväll kom min handquilt tråd till användning. Det gick utmärkt att använda när han måttade in platsen för strängarna, och det gick att spela på dem.

Mer än att kvilta.

Min quiltram går att använda till mycket.Just nu ligger det en banjo på tork. I går spände sonen på skinnet och den ska nu ligga och torka ett par dygn innan strängarna ska sättas på. Sen är den klar.
Banjon har min son gjort på träslöjden i åk 9  arbetsområde svepteknik.
Gissa om mamma är stolt?

Det här har kom härom dagen. Härliga väskhandtag och roliga knappar.

I dag får det nog bli stichery på trottoaren under markisen.

Ha en trevlig helg.

/Ingrid


Nya bordstabletter.

Jag har många projekt på gång men tycker inte att jag får någonting färdigt.
Det har i alla fall blivit ett par snurriga väskor och några bordstabletter.Den lilla väskan passar precis till skärknivarna och den stora kan bli förvaring till tennisbollar eller virknålar.

Jag har gjort en smalare variant men den tog sonen som verktygsväska  att ha i mopeden.

Banjoväskan är klar  och det kommer bilder när Banjon också blir klar, det fattas lite smådetaljer innan den är helt färdig.

I dag tror jag att jag ska klippa lite bodys till en stamkund.

RSS 2.0