"Prao" på besök.

I dag har Esther varit på besök och sytt färdigt sin idrottspåse och den blev så fin. Det var en stolt och glad tjej som lämnade mig för en stund sedan.Nu är det dax för mig att sy i mina knappar i min klänning så  att jag matchar mina mugmattor.


/Ingrid

Jag har varit på syfestivalen.

Mässan var ok men jag tycker  att den behöver en ansiktslyftning, den har sett lika dan ut i flera år.
Jag saknar modevisning och mera inspiration men det är vad jag tycker, jag har ju tyger och symaskiner hemma så jag blir ju inte så inspirerad av det.
Men Squareliz och Tyger o Ting får högsta betyg för sina montrar där fattas ingen inspiration och man blir glad av att plocka runt i bland deras sortiment.

Lite inköp blev det i alla fall, trikåtyger till lite barnkläder och toppar till mig.Ett mönster på en jacka till mitt broderade jeanstyg som legat till sig och snart mognat färdigt.

Fast I-B och jag hade jätte trevliga dagar tillsammans med massor av prat o skratt.
Roligast är när vi går igenom våra inköp på hotellrummet och  plockar fram våra nya garner och börjar sticka.

/Ingrid


Min spets är klar.

3meter spets är maskinbroderad, tvättad och färdig för att sättas på mitt projekt.

Så igår jobbade jag flitigt med mitt projekt för att kunna sätta på min spets, det blev så bra ända tills jag skulle sätta på spetsen. 5cm för kort :o((. Två dagars arbete till ingen nytta. Men det fick bli fram med saxen och herr sprätt för det här ska bara bli bra..

Nu sitter jag här vid frukostbordet och längtar att få sätta mig i bilen och köra in till mina symaskiner och mina syprojekt.
Jag är just nu inne i klädträsket och har varit tvungen att lägga upp ett schema för alla mina träsk, var och när jag går in i de olika träsken.

Butiken , soffan, syträffar -och helger.

I morgon är det helg igen och det blir en tur till huvudstaden med bästa I-B, syfestival och shopping på stan.
Det ska bli så kul och garn står på shopping listan.

Först en länk till er som har Pfaff broder maskiner  egentligen till Creative vision men det finns säkert lite tips till alla som har broder maskin för den är jätte bra.
http://www.pfaffusa.com/images/content/creativevision/Techniques_book_2010_complete.pdf

Trevlig helg.
/Ingrid

Hemma från syhelg i Lanna.

Jag har varit på syhelg i Lanna med härliga syvänner. Vi har skrattat, ätit gott och givetvis har vi sytt massor.
Mitt mystäcke till Ida är snart färdigt, det är bara kanten som ska få lite handsömnad .


Muggmattor, duk, kudde och ett täcke är andra projekt som "nästan" är färdiga.

På lördagen gjorde vi en liten utflykt till Tyger o Ting , där blev


vi bjudna på fika och kunde gå runt i lugn o ro för att  shoppa och få inspiration, resultatet blev påssjuka  (uttryck som KM brukar använda).


Tack för en underbar helg och jag längtar redan till nästa träff. Men innan det ska vi hinna med att sy lite kläder hos mig.

/Ingrid

Vi ser på olika saker.........

Min man och jag. Vi har varit i Orsa på  konferens  i helgen, där vi har tittat på nya produkter, lärt oss nya saker, ätit gott och skrattat i massor med många trevliga människor.

Det här var han ju bara tvungen att ta en bild på.

Ja, inte på mig utan på grävmaskinen.
Jag tycker  att det på bilden nedan  är betydligt roligare och imorgon blir det att sy med mina nya maskiner.

Vi bodde i fina stugor och naturen runt omkring var sagolik.I morgon är jag tillbaka i butiken med huvudet fullt av nya projekt.

/Ingrid

Plötsligt händer det.

Det som jag så länge har väntat på energin, nu är den tillbaka så de sista dagarna har det hänt både det ena och andra vid symaskinerna.

I går började jag på en jacka till mitt barnbarn och i dag har jag broderat ett V på framsidan av den.

Jackan kommer att åka ut i skylten en stund innan ägaren får ta del av den, för att visa vad man kan använda sin overlock och sin brodermaskin till.

Just nu broderar jag på en sommarblus som är min favoritblus, men den börjar bli lite tråkig så nu får den lite ny look. Jag broderar med tunnaste finaste bomullstråden cotton 50, små fina blommor från Husqvarnas  kolektion nr 232 Delicate Embroideries.


Samtidigt funderar jag på nya roliga saker och syr på en duk från Marti Michell "Lazy Afternoon" och jag använder hennes mallar i Set A.


Åter till mitt arbete.
/Ingrid

RSS 2.0