Vinnarna är

I dag var det vinst utdelning i min tävling , och 2st symaskiner lottades ut.Jag har fått in så många fina tröjor och det kändes bra att lotten avgjorde vinnarna.
Första pristagaren fanns tyvärr inte på plats, men jag har meddelat honom på telefon och jag kan lova att han blev glad. Bild på honom och hans tröja kommer senare.

Vinnaren till den "lilla svarta" är den här tjejen.En liten överraskning hade vi också och den här tjejen är 6år och lämnade in ett bidrag utom tävlan, hon ville bara att jag skulle hänga ut hennes tröja i skyltfönstret.

På bilden vet hon inte att hon också kommer att få en "liten svart" symaskin. Hon trodde knappt att det var sant att hon nu har en egen symaskin och slipper låna mammas.

Det har varit så kul att få ta del av alla fina tröjorna och det kommer bli tomt i mitt skyltfönster.
Så TACK alla n som lämnat in tröjot till tävlingen och tack Bernina  med hjälp till vinsterna.

/Ingrid

Top less.

Min sista topp är på väg att sättas upp i min kviltram  och att inte ha en topp på lager går ju inte för sig, för tänk om jag inte har något att kvilta när lusten  finns. Så dagarna efter påsk har jag  pyssslat med den här toppen.Färgerna kommer inte riktigt till sin rätt de är inte så mesiga som på bilden.

I påsk har vi varit i Skåne en sväng och där hann vi med en hel del, ett nytt kök kom på plats, potatis i jorden hos mor o far, besök på Stoff o Stil och en balklänning blev nästan färdig.


En sak till lyckades jag klämma in och det var ett besök hos My, Carina, Ingrid och några till som hade syträff i
Landskrona (min stad) . Jag hade inte så mycket tid och hade tänkt att stryka besöket från att göra listan, men jag är så glad att jag tog mig tid. Där var det full aktivitet och tillverkning av Pytte täcken.
Det var medicin och energi för hela kropen att få träffa dessa glada sytjejer för första gången.
Nästa gång  hoppas jag att jag kan vara med och sy.

Eftermiddagens stora problem; välja tyg till en kviltbox  för imorgon ska vi klistra askar i butiken.
Men först en syträff i kväll  och då ska vi sy och kvilta tulpandukar.

/Ingrid


Kurshelg.

I helgen har jag haft kurshelg i butiken och det har varit en fantasktisk helg. Mycke fint blev det och massor av inspiration fick vi av Gunilla från HQ/Pfaff som besökte oss på lördagen. Det är en rolig del av mitt arbete att få ha så många sömnadsglada vänner hos mig. Förutom att sy hinner vi prata, skratta, fika och äta lunch hos de trevliga pojkarna på pizzeria Shalom mitt över gatan.

Här är lite av vad vi pysslade med.Tänk vad mycke roligt man kan göra med sin symaskin.I dag är jag full laddad av inspiration vet inte riktigt var jag ska börja, men det löser sig.
Dagen börjar bra vind stilla och strålande sol kan det bli bättre?

ha en bra dag
/Ingrid


Tvillingsystrar.

Mina "tvillingsystrar" är klara och i påsk ska det få komma till sina nya ägare.Denna gången har jag andvänt ullvadd för första gången och det ska bli spännande och se hur dert värmer en kall sommarkväll i  deras "folkholk". Jag brukar slarva med att sätta etikett på baksidan om vem som gjort kvilten  men jag var bara tvungen att testa min nya symaskin "Designer Diamond de luxe" och jag tycker att texten passar.Annars har jag fullt upp med att förbereda för helgens aktiviteter med  fulltecknade kurser ska här maskin broderas både lördag och söndag. Det ska bli så roligt och det är mycket som vi ska hinna med att prova på.

Känns helt ok att vara ledig imorgon då blir det en tur till Norrköping för utvecklingssamtal med sonen och se hur han sköter sig.

/Ingrid

Jag har varit på återförsäljar träff.

I helgen har jag varit på återförsäljar träff med Husqvarna/Pfaff, träffen hade vi på Findlandsbåten mellan Stockholm och Helsingfors. Våren hade inte kommit lika långt i Finland och så här såg det ut i finska viken.Vi fick se och prova på en del nyheter och den här kollektionen kommer senare i vår, där du broderar med garnfoten och jag gillar den.

 
Ombord fanns också de finska återförsäljarna och vi avslutade lördagens med en Finnkamp.
Det började bra för det svenska laget Janne var snabbast på att trä overlockmaskinen.


 
 Riktigt lika bra gick det inte alla deltävlingarn och Finland gick hem med segern.
Men vad gör det vi i publiken hade jätte roligt.

 

Nu laddar jag för en sykväll med ett gäng glada damer,  frihandskviltning är kvällen aktivitet.

Ha en härlig dag i vårvärmen.
/Ingrid

Kreativa barn.

Det har börjat att komma in  en hel del tröjor till min tävling och de är så fina. Jag vet att det är fler på gång och det är så roligt för de lägger verkligen ner arbete på dem. Detta är bara smakprov på en av tröjorna, fler bilder kommer senare.


Så mitt skyltfönster kommer att vara fullt av fina tröjor innan tävlingen är avslutad.

De sista dagarna har jag fnulat på mina "Seven sisters" som A höll kurs i på "Kvilthäxornas" träff i lördags.


Pilligt men kul.

/Ingrid


En bit på väg.

Vid frukostbordet imorse lyssnade jag på radion och det handlade om tiden, alla tycker vi ju att tiden går för fort.
Mannen i radion hade en lösning på det, och att tiden går fort beror på att vi fyller tiden med aktiviteter som vi gillar. För att få tiden att gå långsammare skulle vi köpa massor av svarta strumpor men med lite olika mönster på, blanda ihop och sortera dem= urtråkigt men tiden skulle gå långsamt.

Men jag tror nog att jag fyller min tid med aktiviteter som jag gillar och tar den smällen att tiden går för fort.

Så just nu fyller jag min tid med detta projekt.Ett tips för att använda  våra  "scraps" hittade jag i  en av mina favorit affärer i Vimmerby "Ciao Bella".Helgen har varit fylld med roliga aktiviteter så tiden har rusat i väg. I går hade vi träff med kvilthäxorna och i eftermiddag ska jag få träffa mina barnbarn äntligen efter förkylningar och influensor får jag träffa dom igen.

Ha det så gott i vårsolen.
/Ingrid

RSS 2.0