Jag har varit på kurs.

I helgen har jag varit på kurs och i kväll har jag haft syträff i butiken så  just nu  är jag väldigt trött och öm i fötterna.

I lördags sydde vi björntassar, det var pilligt och det gällde att sätta klorna på rätt håll.Detta är inte mina tassar utan Ingers som också var med på kursen, jag kom inte riktigt lika långt;o)

På söndagen gjorde vi Bargellojackor och så här fina blev vi.

.

God natt.
/Ingrid


Gårdagens problem.

I helgen ska jag åka på kurs hos Eva i Katrineholm och jag har börjat packa så smått.
Gårdagens problem blev att välja tyg till de olika projekten. Tygerna till lördagens kurs är fixat för länge sedan men till söndagen var det svårare att hitta rätt.

Jag behöver 4 tyger från mörkt till ljust och de fick inte vara enfärgade men gärna med små eller medelstora mönster hm.......
Jag upptäckte att jag hade många ljusa och mellan tyger men väldigt ont om riktigt mörka tyger.
Valet blev i alla fall de här. Ja jag vet att det är mer än 4 tyger på bilden men vi behöver lite till foder och kant.Veckorna bara springer i väg och snart är denna vecka också slut, imorgon har jag ju stängt men öppnar en kort stund för min vännina från Köpenhamn.
Hon har beställlning på blixtlås på meter till sina syvänner i Danmark och självklart åker jag in en sväng.

Det är det här som är så roligt med sömnaden man lär känna så otroligt många trevliga människor.

Ha en trevlig helg.
/Ingrid


Alla på gång.

Vi hade en jätte lyckad kväll, alla var verkligen taggade. Det kändes som om det var evigheter sedan vi sydde tillsammans så det blev mycket skratt o prat. En  del kände sig ringrostiga för att man inte hade haft tid att sy under sommaren men det försvann fort.

I bland blev det kö vid skärbordet.Rörigt kan det också bli när man har liten yta och många symaskiner på plats, men vad gör det vi har så roligt på våra möten.Så nu är det bara att ladda om för nästa grupp som kommer på måndag.
Fast jag hinner nog lite annat också innan måndag om inte min förkylning sätter stopp för det.

Vi ses
/Syingrid

Äntligen kommer de!!

I dag  sätter vi igång med första syträffen för säsongen och det ska bli så kul.
 Det blir  mjuk start i kväll,  vi ska sy plånboken  som finns i sista numret av FQ.
Det är inte alla i gruppen som har tidningen, och då tyckte jag att det var ett  bra tillfälle att använda den som arbetsbok.

Kanske kan jag locka fler prenumeranter;o)

I väntan på mina kursdeltagare har jag knypplat spets till ett kommande projekt. Svårt nej, men avkopplande efter helgen.Bättre bild kommer när jag tvättat bort plasten.

Jag ska inte lägga ner min rörelse  det är bra rykten tagna ur luften, jag kör allt på ett tag till. I dag har det varit inne 2 st och frågat när lokalen blir ledig för jag ska ju lägga ned. Rykten kommer fortare än sanningen.

Ha en trevlig kväll, för det ska jag ha med mina goa kunder.
/Ingrid

Då kör vi i gång.

Efter 2 dagar i Stockholm är jag full laddad med i deér och i dag ska jag försöka hinna med att bli av med lite som jag har i huvudet.

Det har kommit roliga tillbehör till brodermaskinerna "Cut work knivar". Det som är ännu roligare är att det passar alla modeller även de gamla. Så klart har jag redan provat dessa roliga knivar, för ni som känner mig vet ju att jag inte kan låta bli nya grejor det liksom kliar i fingrarna.


Jag ville dölja lite fula sömmar på min Coverlock väska så jag laddade maskinen med ett ljusare jeanstyg.
Följde instruktionerna i boken hur enkelt som helst.
Ni ska få en bild från vår träff i Stockholm för jag blev förälskad vid första ögonkastet.Broderiet är gjort i vårt nya Software program  5D som är på ingående.

Jag har intensiva veckor framför mig med massor av sömnad: kurser i butiken och syträffar med vänner på olika ställen i vårt avlånga land.
Att få lite utbildning själv ska jag också hinna med tänkte jag.

På måndag blir det lite "pepp" från en av mina chefer :o)

I dag blir det sömnad och ett besök i "Ostkakeboden" på Frödinge Mejeri.

So long
Ingrid

Tidig morgon.

Det är fortfarande mörkt ute och tidigt även för mig som är morgon pigg.
I dag åker jag till Stockholm på Återförsäljarträff på Infracity Arlanda, och det ska bli så kul at träffa alla igen.
Jag slipper att köra hela vägen själv, det kommer ett gäng andra galna återförsäljare och hämtar upp mig i Linköping. Kan tänka mig att det blir lite symaskinsprat;o)

Jag hoppas på massor av inspiration och nyheter, så jag har tömt kameran och laddat batterierna.

Så ha det bra tills vi hörs igen.
/Ingrid

En fantastisk dag.

I går hade jag en fantastisk dag med härligt besök från Makambako Vimmerbys vän församling i Afrika.
Jag  brukar skicka ner material till deras syskola för föräldralösa flickor.
De var väldigt imponerade av mina  symaskiner och de hade aldrig sett något liknande. I deras by syr man på trampmaskiner och jag tror att det bara finns en maskin med el.
Det var så roligt att träffa dem och jag fick ta en bild av mina trevliga besökare.På kvällen var vi ett gäng tjejer som var och tittade på Veronicas fantastiska ateljé.
Så har ni vägarna förbi Storebro så gör ett besök.
Veronica syr festkläder men du kan också hyra till både dam och herr.

I dag är jag ledig så nu ska det bli brödbak.

Trevlig helg
/Ingrid

Klart.Så nu får vi se om det värmer den kalla luftmadrassen. Någon frihandsquiltning blev det inte jag ångrade mig i sista stund. Jag valde  att quilta i diket och  med några mönster sömmar i stället, jag var rädd att den skulle bli för kompakt och inte få den rätta effekten.

I kväll blir det besök hos vännen Veronica i hennes nya ateljé, och i morgon är jag LEDIG.

/Ingrid

Kvinnliga företagare i Vimmerby.

I går hade vi vårt förska möte för säsongen och vi gjorde ett studiebesök hos Elenor på Flaka mjölk AB.
Vi fick gå in i deras nybyggda lagård och titta på alla fina kor o kalvar. Man har byggt så att det finns plats för ca 300 kor och har 4 mjölkrobotar. Det var väldigt intressant att se hur roboten sköter sitt arbete.

Här är det matdags för en del.Det såg ganska komiskt ut med alla huvud som stack fram. Efter lagårdsbesöket åt vi en jätte god smörgåstårta, fikade och pratade av oss . Jag kan tala om att vi har väldigt trevligt på våra träffar

Laddar till Björkvik.

Nästa gång jag åker till Björkvik på syhelg kommer jag nog att sova varmt och skönt. Jag har "mackat" mitt blivande liggunderlag och ska quilta i dag om jag får tid över;o)
Jag har isolerande vadd och fleece på baksidan så jag tror att det ska värma den kalla luften som blir i luftmadrassen. Min 820 i butiken ska få göra quiltningen och givetvis med BSR inkopplat.Det är många hemlisar på gång i butiken just nu, jag har lovat att inte visa dem ännu.
Ett projekt är till Kvilthäxorna och det får inte visas förrän vi haft vår julträff , men det andra jag håller på med lovar jag  att visa i slutet av nästa vecka.

så nu skuttar jag ut till mina maskiner och sätter i gång.

Ha en fantastisk dag för det tänker jag ha.
/Ingrid


En härlig dag!

I går hade jag en härlig dag med min dotter. Vi tog en tur till Norrköping för att shoppa och för att hämta hem sonen. Norrköping är en vacker stad med massor av gamla fina byggnader och jag ser fram emot att lära känna staden ännu mer nu när sonen studerar där.

Innan vi gav oss i väg var det leverans av en symaskin till "Student Ryd" och katten Zigge tycker att valet är kanon bra;o)
I dag blir det syträff med trevliga syvänner i butiken. Petra i Sybutiken har lovat öppna upp för oss efter hennes stängning och vi ska få shoppa runt med  extra erbjudande speciellt för oss:))))
Hoppas att ni också får en trevlig dag.
/Ingrid

Quiltningen

Närbilder på quiltningen som jag inte är helt nöjd med. Men det var väl meningen att det skulle bli en "strul Quilt" för vem har inte en massa saker i gömmorna som man inte är nöjd med eller ligger halvfärdiga för att man av någon anledning tröttnat på dem.

I dag känns det som fredag för detta är min första vecka med 4 dagars öppet och det känns skönt.
Jag bara känner hur bra det kommer att bli, med tid att ladda batterierna så att jag kan ge mina kunder ännu mer. Huvudet är fullt av idéer på allt jag vill göra.

Ha en bra dag.
/Ingrid

Äntligen.

Äntligen är min stack & wack quilt klart. Det har mest varit strul innan den blev färdig quiltad.
Jag har sprättat  minst 3 gånger när den suttit i min quiltram och när jag äntligen fick till det hade jag rullat upp ca 15cm för lite baksidetyg blää.
Så det blev till att plocka ner arbetet  från ramen innan den var färdig och skarva på baksidan. Men nu är den i alla fall klar så jag kan ta tag i nästa.I dag kommer det en försäljare till mig med prov på en ny vadd så det ska bli spännande att klämma och känna på den.
Klappa lite på tygproverna ska jag också göra.

Vi hörs
/Ingrid

RSS 2.0